Van toen tot nu.  |  De vliegeniers  |  kweekdoffers  |  Kweekduivinnen  |  hok  |  Contact  |  Prestaties

Van toen tot nu.

 

In 1992 is mijn vader (Cor) opnieuw (vroeger één van de Gebroeders Pander uit Sloten) lid geworden bij p.v. de Blauwband in Balk.

 

Na een aantal jaren alleen te hebben gevlogen, begon ik in 1995 toch ook interesse in de duiven te krijgen en zijn we in 1996 onder de naam C. Pander & zn verder gegaan.

Een jaar later zijn mijn ouders echter gescheiden, zodat ik gelijk in het diepe werd gegooid.

Tot en met 2004 stond mijn hok aan de Buorren in Elahuizen, waarna ik ben verhuisd naar de mr. C.J. Trompstraat in Balk.

 

Mijn mooiste duivenherinnering in Elahuizen was toch wel het jongeduivenkampioenschap in 2002 van de vereniging met drie van de vier duifkampioenen. De beste jonge duif was toen mijn ‘Superkist’ met ringnummer; 02-2197459.

 

In Balk ben ik in eerste instantie wel weer  programma gaan vliegen, maar door de start van een nationaal inkorfcentrum in onze vereniging in 2005 begon mijn interesse toch steeds meer op de lange afstand te liggen.

 

Na bij verschillende (in mijn ogen goede) liefhebbers te hebben aangeklopt (Cees de Boer – Stavoren, Sjaak Buwalda – Nijemirdem, Jan Spijkerman – St. Nicolaasga etc.)

Zijn in 2008 de eerste ‘overnachters’ geboren. In dat jaar ben ik met de programmaduiven alvast de eerste overnachtvluchten gaan spelen… conclusie; er zijn maar weinig programmaduiven geschikt voor de overnacht! Ik had er maar 1 die het op de lange afstand deed maar dan wel op de ochtendlossing.

Dit was een duivin de 05-1883436, (Deleus/ Tj. v/d Heide – De wilp) en vloog in 2006 een 4e München en in 2010 een 5e Orange en een 11e Montelimar. Allemaal in het nationaal inkorfcentrum in balk.

 

Inmiddels heb ik samen met mijn vader een leuke stam duiven op gebouwd en na in mei vorig jaar nog een keer te zijn verhuisd naar Het Talúd in Balk, wordt het wel bijna tijd dat er op eens een Pander op teletekst komt te staan!