seizoen 2015

 

Uitslagen en Standen 2015.

Inkorfdatum             

Station en vluchtcode

Lossingsdatum

Dinsdag 26 mei

 

Limoges A22

 

Zaterdag 30 mei

Dinsdag 09juni

St. Vincent  A24

Vrijdag 12 juni 

Dinsdag 16 juni

Aurillac A25

Vrijdag 19 juni

Dinsdag 30 juni

Bergerac A27

Vrijdag 3 juli

Dinsdag 7 juli 

Orange A28

Vrijdag 10 juli

Dinsdag 21 juli

Cahors

 

Zaterdag 25 juli

 

 

 

Dinsdag 28juli

Bergerac A31

 

Vrijdag 31 juli

Woensdag 2 september

Limoges A36

Vrijdag 4september

Donderdag 10 september

Morlincourt J37

Zaterdag 12 september

Hieronder vind u na herberekeningen en controle de juiste eindstanden NIC Kampioenschapen en Saco Eekma cup.

EINDSTAND ONAANGEWEZEN

EINDSTAND AANGEWEZEN

EINDSTAND ASDUIF KAMPIOENSCHAP

EINDSTAND SACO EEKMA CUP 2015

Bennie Homma superieur op Bergerac NIC ZWH

Het eerste weekend van augustus betekend einde van het officiele marathonseizoen, met de klassieker vanuit Bergerac. Een in het marathonwereldje magische naam met grote aantrekkingskracht vanwege de lange echt Nederlandse historie bij deze losplaats. Al in de tijd voordat de zware fond in Friesland echt doorbrak, gingen vaak nog dagfondduiven naar deze afsluiter van het oude duiven seizoen, voor velen de start van een mooie fond carrière. Op de dinsdagavond togen een 16 tal duivenmannen met hun 265 gevleugelde favorieten naar het NIC ZWH lokaal in Balk voor een wedvlucht over 968 kilometer tot het winnende hok ook al in Balk. Het zou een zware dobber worden, een hele zware. Gezien de radar voorspelling zouden vanuit het zuiden opkomende buien de middaglossing kunnen verstoren, waardoor de lossingsverantwoordelijke besloot de lossing te vervroegen naar 11.30 uur op de vrijdagochtend. De andere afdelingen op dezelfde losplaats wachtten tot na de buien met lossen, en kenden een veel beter verloop, hun beslissing werd niet beïnvloed door de angst van de mening van de deelnemers, maar kozen voor het belang van de duiven, de enige juiste beslissing. Ook vluchten met een minder verloop kennen goede winnaars, en in het NIC ZWH was er een keizer, koning en admiraal op dezelfde dag. De duiven van Bennie Homma bezorgden hun eigenaar een geweldige dag met een ketting aan thuiskomsten, zoals in het verleden al vaak getoond werd. Het werd een lange zit en als eerste mocht Bennie een jaarling begroetten om 12.30 uur, welke de lokale erepalm voor zich wist te winnen aan 921 mpm. Om 12.46 volgde een tweejaarse hokgenoot voor de zilveren stek in het NIC. Om 13.29 uur maakte alweer een tweejaarse hokgenoot het podium compleet voor de Homma stal op deze vlucht. Lammert Bakker presteerde ook formidabel met maar drie duiven in de strijd, pakte hij lokaal de plaatsen 4 en 6 tussen al het Homma geweld. Gerrit de Boer alweer vooraan in de top 10 op plaats 9. 1e B. Homma 51/27, 4e L. Bakker 3/3, 9e G. de Boer 5/4, 11e J. Buwalda 64/14, 15. S. Grouwstra 3/3, 16e W. van Stralen 12/5, 22e K. de Vreeze 11/7, 23e E. Reekers 10/4, 24e Baggel en Minks 12/5, 30e A. Homma 13/3, 32e A. en H. Koekoek 5/1, 34e F. Troelstra 22/2, 51e H. Pander 23/7, 52e G. Schilstra 10/2, 74e D. Hettinga 15/2.

De koppel poule voor de vlucht Bergerac is

Sjaak Buwalda - Daniel Hettinga
Arnold Homma - Gerrit de Boer
Bennie Homma - Foeke Troelstra                  Winnaars koppelpoule
Geert Schilstra - Wiebren van Stralen
Henri Pander - Lammert Bakker
Edwin Reekers - Klaas de Vreeze
Baggel-Minks - Anne en Hendrik Koekoek
Sjoerd Grouwstra - Pieter Jansma

Bennie Homma pakt dubbel podium op Cahors NIC ZWH

We naderen het einde van het marathon seizoen met rasse schreden. Het weer is sinds de hittegolf een op en af van zomer en herfst, de weergoden lijken maar niet te kunnen beslissen wat het moet gaan worden. Zo ook afgelopen weekend waar een storm over de laaglanden raasde. Dit deed de lossingsverantwoordelijken besluiten de geplande vrijdagmiddag lossing, te verschuiven naar de zaterdagmiddag toen het weer zomers was. Op de dinsdagavond voorafgaand, hadden 19 marathon mannen van de zuidwesthoek een totaal van 171 gevleugelde favorieten aan de burelen van het NIC ZWH in Balk gemeld. Zaterdagmiddag om 13.30 uur konden de manden op de losplaats in het Zuid Franse Cahors geopend worden voor de race over 1017 kilometer tot het winnende hok. Gestart werd met een west noord westenwind welke op zondagochtend meer uit de richting zuidwest kwam, half bewolkte luchten zorgen voor een prima thuisreis richting Friesland.

Als eerste van de zuidwesthoekmannen mocht Bennie Homma in Balk de NIC winnaar begroeten om 11.06 uur. Zijn winnende tweejaarse had een voorsprong van omgerekend een 10 tal minuten opgebouwd en kwam uit op een gemiddelde snelheid van 1173 meter per minuut. Bennie zijn tweede meldde zich om 11.18 uur, goed voor de bronzen stek op 1157 mpm. Tussendoor wist Klaas de Vreeze in Bakhuizen zijn kopduif binnen gelaten om 11.12 uur, en wist met 1159 mpm de zilveren podiumplaats voor zich op te eisen. Ook de 10e plaats was voor Klaas. Arie Schippers uit Hindeloopen pakte plaats 4, gevolgd door Lammert Bakker uit Hommerts op de 5e stek. De broers Gerrit en Cees de Boer zaten kort achter elkaar op de plaatsen 6 en 7, voor Cees ook nog plek 9, Sjaak Buwalda maakte de top 10 compleet op plek 8. De aankomsten volgden vlot op elkaar en om 12.45 uur kon per drietal het concours worden gesloten.

1e B. Homma 7/3, 2e K. de Vreeze 17/6, 4e A. Schippers 5/3 , 5e L. Bakker 5/3, 6e G. de Boer 13/5 , 8e J. Buwalda 15/5, 11e F. Troelstra 10/5, 12e P. Bron 10/3, 14e S. Grouwstra 5/3, 24e S. Eekma 5/2, 31e D. Adema 13/2, 37e H. Pander 8/3, 42e P. Beetsma 12/2, 51e D. Pals 11/1. 

Gerrit de Boer - Sjaak Buwalda        Winnaars koppelpoule
Arnold Homma - Bennie Homma
Cees de Boer - Peter Beetsma
Saco Eekma - Peter Bron
Henri Pander - Klaas de Vreeze
Sjoerd Grouwstra - Foeke Troelstra
Lammert Bakker - Geert Schilstra
Arie Schippers - Jan Spijkerman
Cor Pander - Dirk Pals
Dirk Adema - ( Arie Schippers
 hierbij geloot als extra koppelgenoot - buiten beschouwing)

Cees de Boer uitblinkende kopman op Orange NIC ZWH

De hitte van de hoogzomer is alweer achter ons vergeten, we zijn voorbij de evenaar van de zware fond, de vakanties die eraan komen, kortom vol op genieten van de nog komende marathons. Afgelopen weekend werd de Zuid Franse stad Orange aangedaan voor de enige vooraf vastgestelde ochtendlossing in ons nationale programma. Daarbij als route het Rhônedal dat doorkruist moet worden met de altijd aanwezige mistral als onzichtbare natuurlijke tegenstroom. Een reis door de bergen met tegenwind die na vijf edities nog geen aankomst op de lossing dag heeft laten noteren in de Noordelijke sector. Iedere editie een prachtige spreiding van de kopduiven in alle windhoeken van de provincies. De 23 deelnemende fondmannen van de zuidwesthoek hadden op de dinsdagavond 193 van hun favoriete gevleugelde wonderen aan de start gebracht, voor deze krachttoer tegen de elementen over een vliegafstand van 974 kilometer tot het winnende hok.

Zaterdagochtend om 05.42 uur kon Cees de Boer in Stavoren als eerste uit zijn wachtstoel schieten om de dagwinnaar te mogen klokken. Zijn driejaarse nam regionaal een uur voorsprong op de rest van het pact, zette een winnende gemiddelde snelheid van 991 meter per minuut op papier en wist daarmee een schitterende 3e plaats in de nationale sector tegen 1596 duiven te pakken. Om 7.14 uur wist Cees zijn tweede van de vier ingezette duiven alweer te klokken, goed voor de 3e stek in het NIC, en zijn derde zou nog een 28e winnen op de topprestatie nog kracht bij te zetten. Gerrit de Boer uit Warns, vorige week nog de regiowinnaar op Bergerac, heeft zijn team goed op de rit. Om 06.44 uur mocht hij zijn driejaarse kopduif begroetten, goed voor de zilveren palm in het NIC en alweer een 8e positie in de nationale sector. Sjaak Buwalda in Nijemirdum had de ploeg aan het rollen en was goed voor de top 10 plaatsen 3, 4, en 7. Allard Dijkstra uit Sneek pakte plaats 6, Saco Eekma uit Hindelopen ging aan de haal met plaats 8, gevolg door de broers Arnold en Bennie Homma op de plaatsen 9 en 10. De vlucht kende een prima verloop zodat in Balk net voor 11.00 uur gesloten kon worden.

1e C. de Boer 4/3, 2e G. de Boer 9/4, 4e J. Buwalda 25/15, 6e A. Dijkstra 6/3, 8e S. Eekma 6/3, 9e A. Homma 5/3, 10e B. Homma 16/7, 13e J. Spijkerman 6/2, 15e D. Adema 13/10, 17e H. Pander 6/2, 26e P. Beetsma 11/1, 33e F. Troelstra 29/5, 41e C. Pander 3/2, 42e J. Zwart 6/1, 43e H. Bulsing 9/3, 57e D. Pals 10/1.

 

Pieter Jansma - Johan Vink
Klaas de Vreeze - Saco Eekma
Sjaak Buwalda - Auke de Lange
Jacob Jetse Halma - Dirk Pals
Cees de Boer - Henk Bulsing
Foeke Troelstra - Jan Spijkerman
Peter Beetsma - Dirk Adema
Henri Pander - Geert Schilstra
Cor Pander - Jelle zwart
Bennie Homme - Arnold Homma
Gerrit de Boer - Edwin Reekers
Allart Dijkstra -  Punten Sjaak Buwalda   Winnaar koppelpoule

Gerrit de Boer grootse winnaar Bergerac in NIC ZWH

Nog vers in het geheugen, Europa in de ban van de hitte en daarmee ook duivensport minnend Nederland. De meeste wedvluchten werden vooraf afgelast, alleen de lange drachten konden doorgang vinden. Terecht bleek achteraf, in het verleden is vele malen bewezen dat duiven voor de marathon prima met deze omstandigheden om kunnen gaan. Het lijkt of ze inhouden, hun krachten beter verdelen en daarbij zijn de transportvoorzieningen vele malen verbeterd. Het transport van wedstrijdduiven heeft qua ontwikkeling een grote voorsprong ieder ander vorm van dierentransport. Natuurlijk blijft het zwaar, vliegen onder deze omstandigheden, toch zijn er geen op amper verliezen te noteren. Als losplaats werd de oorspronkelijke vervangen door een meer richting kust, richting minder warmte, gekozen voor Bergerac als uitvalsbasis. Het totaal van 24 marathonmannen uit de zuidwesthoek brachten 189 gevleugelde gladiatoren aan de start van dit evenement over 961 vliegkilometers tot het winnende hok. Er werd gekozen voor een ochtendlossing om 10.00 uur op de vrijdagochtend, onder een stralende zon en natuurlijk veel warmte.

Aangezien heel Nederland aan deze vlucht deelnam, konden de aankomsten op kortere afstanden gevolgd worden, met in het achterhoofd een te verwachten arrivé in de Noordelijke sector. Om 10.36 uur was het een tweejaarse favoriet van Gerrit de Boer uit Warns die als eerste afdrukte en de erepalm van het NIC voor zich won. Hij bleef in de nationale sector lang bovenaan staan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met nog altijd een schitterende 2e plaats tegen 1353 duiven. Ook de 6e plek werd een prooi voor Gerrit zijn team. Foeke Troelstra uit Heeg beleefde alweer een schitterende zaterdag met zijn eerste aankomsten om 11.10 en 11.16 uur, goed voor de zilveren en bronzen stek in het NIC, en alweer twee teletekstposities in de top 10 van het nationale concours. Peter Beetsma uit Sneek melde zich ook vooraan op plaats 4, gevolgd door Cees de Boer op plaats 5. Sjaak Buwalda was deze keer goed voor de plaatsen 7 en 8, gevolgd door Jan Spijkerman op 9 en Bennie Homma op de plaatsen 10 en 11. Over de hele middag vielen er aankomsten te noteren, en het lokale concours kon per drietal om 17.30 uur gesloten worden.

1e G. de Boer 7/5, 2e F. Troelstra 15/10, 4e P.Beetsma 12/2, 5e C. de Boer 13/6, 7e J. Buwalda 20/11, 9e J. Spijkerman 5/3, 10e B. Homma 4/3, 13e D. Adema 18/8, 15e J. Vink 6/1, 19e S. Eekma 4/2, 26e A. Schippers 4/1, 33e K. de Vreeze 12/4, 37e D. Pals 14/4, 48e S. Grouwstra 3/1, 60e G. Schilstra 4/1, 63e H. Pander 5/1.    


De koppel poule voor de vlucht Cahors is

Foeke Troelstra - Edwin Reekers
Dirk Adema - Henri Pander
Pieter Jansma - Cor Pander
Peter Bron - Peter Beetsma
Dirk Pals - Fetse Gijzen
Sjaak Buwalda - Bennie Homma
Daniel Hettinga - Anne en Hendrik Koekoek
Johan Vink - Sjoerd Grouwstra
Saco Eekma - Klaas de Vreeze
Arie Schippers - Cees de Boer
Jan Spijkerman - Gerrit de Boer            Winnaars koppelpoule               
Geert Schilstra - Comb Baggel-Minks

Volledig podium voor Sjaak Buwalda op Aurillac NIC ZWH

Voor de derde keer alweer dit seizoen, konden de liefhebbers van de grote fond aantreden met hun gevleugelde gladiatoren. Ditmaal zou het midden Franse Aurillac aangedaan worden, om op de vrijdagmiddag als startplaats van een pittige marathonvlucht te fungeren. Ditmaal waren 31 zuidwesthoeker fondmannen aangetreden met een flink aantal van 485 duiven voor deze strijd tegen de natuurlijke elementen, en natuurlijk elkaar. Op de vrijdagochtend trok een koudefront langzaam van midden naar zuid Frankrijk, net voldoende snel genoeg om de losplaats op tijd te passeren. Om 13.00 uur kon gestart worden met de thuisreis over berg, dal, landerijen en steden richting het noorden. Onderweg kregen de duiven te maken met een frisse noordwestenwind en moesten ze nog een grote trog koude lucht door- of omtrekken welke achter een weerfront hangt. Alles bij elkaar zorgden deze elementen voor een wedstrijd met onzichtbare hindernissen.

Net als vorige week kon de NIC ZWH winnaar in Nijemirdum afgevlagd worden. Nu was het een tweejaarse weduwduivin van Sjaak Buwalda die vanuit het niets om 11.17 uur op de landingsplank zat en zich liet registreren aan 948 mpm over de 911 vliegkilometers in rechte lijn naar thuishok. Met deze prestatie pakte ze de regionale gouden palm, wat in de nationale sector een prachtige 5e plaats van 3146 duiven zou opleveren. Om 11.31 melde zich een ervaren 4 jarige weduwnaar zich op Sjaak zijn hokken, goed voor het zilver en nog steeds een 10e plaats in de nationale sector. Het podium werd als derde bestegen door alweer een tweejaarse rode weduwe van dezelfde kolonie, die om 11.49 afdrukte. Zij ging als eerste getekende de mand in, maakte haar favorietenrol waar en eindigde als 17e in de nationale sector. Ook de 7e plaats viel ten deel aan een van Sjaak´s strijders. Als vierde eindigde Lammert Bakker uit Hommerts wie ook nog eens de tiende stek in beslag wist te nemen. Johan Vink zat ook weer vooraan, dit keer met de 5e positie, gevolgd door Bennie Homma op plaats 6, Gerrit de Boer op plaats 8 en Henri Pander maakt de top 10 compleet op plaats 9.

1e J. Buwalda 32/19, 4. L. Bakker 9/4, 5e J. Vink 18/11, 6e B. Homma 69/26, 8e G. de Boer 28/7, 9e H. Pander 30/14, 11e J. Spijkerman 14/6, 14e A. Homma 12/5, 25e G. Schilstra 11/1, 27e S. Grouwstra 6/5, 29e H. Bulsink 14/6, 33e S. Eekma 13/3, 34e P. Bron 9/5, 36e F. Troelstra 21/9, 38e C. Pander 12/1, 39e C. de Boer 26/5, 40e I. Bult 7/2, 45e D. Hettinga 10/4, 60e W. van Stralen 6/4, 61e J.J. Halma 13/6, 79e K. de Vreeze 28/6, 97e Baggel & Minks 21/2.

 

Voor de wedvlucht AURILLAC  zijn er 485 duiven ingekorft door 31 deelnemers in  NIC ZWH Balk
De koppel poule voor deze vlucht is

Cees de Boer  - Fedde Gijzen
Bennie Homma  - Peter Bron
Johan Vink  - Arnold Homma
Geert Schilstra  - Saco Eekma
Sjaak Buwalda  - Foeke Troelstra
Fokke de Groot  - Klaas de Vreeze
Wiebren van Stralen  - Ignace Bult
Dirk Pals  - Johan Feenstra
Allart Dijkstra  - Sjoerd Grouwstra
Henk Bulsing  - F.... Kampstra
Henri Pander  - Peter Beetsma
Gerrit de Boer  - Lammert Bakker         Winnaars koppelpoule
Auke de Lang  - Jacob Jetse Halma
Daniel Hettinga  - Cor Pander
Jan Spijkerman  - Edwin Reekers
Baggel-Minks  - (Punten Henri Pander hierbij geloot als extra koppelgenoot - buiten beschouwing)

Sjaak Buwalda pakt overwinning St.Vincent in NIC ZWH

Ieder jaar weer een wedstrijd om naar uit te kijken, de ´el classico´ voor de Nederlandse maratonduif, de strijd vanuit St. Vincent. Een legendarische losplaats, die al bijna 100 jaar bij menigeen voor een koorts zorgt zodra de datum naderbij schuift op de kalender. Voor wie de kaart nog niet bestudeerd heeft, het ligt in de zuidwest uithoek van Frankrijk, waar de pieken van de Pyreneeën  in Atlantische oceaan verdwijnen.  Een heel eind van huis dus, totaal 1138 vliegkilometers mocht de rechte lijn aangehouden worden tot het winnende hok. Op de voorafgaande dinsdagavond brachten 21 marathonmannen een totaal van 164 gevleugelde atleten aan de start, meest ervaren favorieten klaar voor de strijd in het blauw en wit, ware het niet dat bij thuiskomst toch meest het grijs als decor diende. Een maar langzaam naar het noorden schuivend regenfront liet de lossingsverantwoordelijken besluiten om 14.00 uur het sein start te geven en de race naar huis aan te vangen. Een variabele wind tussen noordwest en zuidwest begeleide de duiven onderweg.

Zaterdag heerste het regenfront boven Nederland, wat de aankomsten zeer waarschijnlijk heeft vertraagd. Het was om 12.23 toen een driejaarse weduwduivin van Sjaak Buwalda zich op de hokken in Nijemirdum meldde. Zij wist hiermee de NIC overwinning op haar palmares bij te zetten, en een prachtige 3e nationaal in de Noordelijke sector was haar deel. Foeke Troelstra in Heeg wist alweer een toppositie te pakken te nemen in het nog jonge seizoen. Om 12.54 uur arriveerde zijn driejaarse kopduif, goed voor de zilveren positie in het NIC en 8e in de nationale sector kan bijgeschreven worden. Dirk Adema uit Sneek maakte het podium vol door om 13.35 uur ook al een driejaarse af te vlaggen, goed voor de bronzen plaats in de regio uitslag van het NIC ZWH. Vanaf dat moment begonnen de aankomsten vlotter te lopen.

1e J. Buwalda 26/9, 2e F. Troelstra 14/5, 3e D. Adema 11/5, 5e B. Homma 22/7, 6e H. Pander 6/2,  10e J. Vink 4/2, 12e A. de Lang 9/1, 14e W. van Stralen 3/2, 21e P. Beetsma 11/2, 25e. L. Bakker 5/1, S. Grouwstra 3/2, 31e K. de Vreeze 8/1, 37e J. Spijkerman 4/2, 40e G. de Boer 7/1, Baggel & Minks 6/2.

Voor de Klassieker ST VINCENT zijn er 164 duiven ingekorft NIC ZWH Balk
De koppel poule voor deze vlucht is

Wiebren van Stralen - Cees de Boer
Comb Baggel-Minks - Arnold Homma
Sjoerd Grouwstra - Geert Schilstra
Daniel Hettinga - Cor Pander
Bennie Homma - Foeke Troelstra
Arie Schippers - Henry Pander
Klaas de Vreeze - Johan Vink
Auke de Lang - Dirk Adema
Gerrit de Boer - Peter Beetsma
Lammer Bakker - Jan Spijkerman
Sjaak Buwalda - Punten Foeke Troelstra Winnaar koppelpoule

 

Bennie Homma opent seizoen met overwinning Limoges in NIC ZWH

 

En we zijn weer los. Zoals het de traditie betaamt opent de noordelijke sector het marathonseizoen met de semi klassieker vanuit de midden Franse porceleinstad Limoges. We hebben een koud voorjaar maar de kalender rolt door, de voorbereidingsweken met korte vluchten achter ons. Eind mei is het tijd voor de toch altijd spannende seizoenopener. Zijn de duiven de winter goed doorgekomen, was de voorbereiding in orde, de eerste tekenen aan de wand? Dinsdagavond brachten 25 marathonspelers een totaal van 255 favoriete duiven bijeen welke de vice versa reis zouden gaan ondernemen. De rechte vlieglijn naar het winnende hok gaf een te vliegen afstand van 838 kilometers aan. De voor vrijdag geplande lossing moest omwille van een verwacht nachtelijk regenfront bij onze Zuiderburen, worden uitgesteld naar de zaterdagmiddag om 14.30 uur. De omstandigheden op dag één waren prima met een zachte zuid westenwind en veel zon. De vroege ochtend was ook prima, maar kort, voordat bewolkte luchten, harde wind en regen het beeld overnamen.

 

Toch voor de kopduiven was het prima vliegen wat er voor zorgde dat waarschijnlijk een flinke groep uren van de nacht konden gebruiken om zo vlot mogelijk thuis te raken. Als eerste was het een tweejaarse duivin van Bennie Homma die om 04.35 uur haar aankomst in Balk wist te vergulden. Een overwinning in het NIC ZWH werd haar deel met een voorsprong van 35 minuten. In het concours van de drie Noordelijke provincies zou dit op een prachtige 7. stek van 2,406 concurrerende duiven opleveren. Om 05.10 uur was het alweer een twee jaars duivinnetje van Bennie Homma die haar eigenaar ging verblijdden met de tweede stek. Fokke Troelstra uit Heeg zou de derde podiumplaats voor zich weten te winnen met een vierjarige duivin, die zich aanmeldde om 05.47 uur. Het verloop van de aankomsten verliep wisselend, waarschijnlijk door de verminderde weersomstandigheden, om 09.46 uur kon daardoor de laatste prijsduif worden afgevlagd.

 

Uitslag; 1. B. Homma 23 duiven mee, 10 prijzen 3. F. Troelstra 26/8,  4. J. Buwalda 18/8. 5. C. Pander 4/2, 6. J. Vink 14/5, 7. R.& J. Brands 6/1, 9. L. Bakker 4/3, 10. G. de Boer 14/5, 15. H. Bulsing 11/3,  20. H. Pander 7/2, 24. J. Spijkerman 25/4, 28. D. Hettinga 10/2, 34. K. de Vreeze 14/1, 35. E. Reekers 8/1, 36. Baggel & Minks 10/2, 39. S. Eekma 5/2, 43. H. Bakker 4/1, 53. C. de Boer 15/2, 56. S. Grouwstra 4/1, 62. A. Schippers 6/1. 

Voor de eerste overnacht vlucht in 2015 zij er 255 duiven ingekorft.
De koppel poule voor deze vlucht is

Gerrit de Boer- Cees de Boer

Fedde Gijzen - Daniel Hettinga

Gebroeders M. en J. de Boer - Arie Schippers

Saco Eekma - Jacob J. Halma

Comb. Baggel& Minks - Sjaak Buwalda

Henri Pander - Lammert Bakker

H. Bakker - Klaas de Vreeze               

R. en J. Brands - Foeke Troelstra        Winnaar koppelpoule

Peter Bron - Sjoerd Grouwstra

Henk Bulsing - Bennie Homma

Johan Vink - Geert Schilstra

Jan Spijkerman - Cor Pander

Edwin Reekers - Punten Sjoerd Grouwstra (hierbij geloot als extra koppelgenoot - buiten beschouwing